راغب اصفهانی برای محققان عرصههای مختلف علوم اسلامی نام آشنایی است. او این نام را بهواسطه آثار کمنظیرش در زمینههای علومقرآنی، غریب القرآن، اخلاق و ادبیات عرب بهدست آورده است.
تکیه بر عقل و دانش بشری به عنوان دو منبع اصیل برای فهمینو از قرآن و همچنین رویکرد انتقادی به روایات و نگاهی جامعهنگر به قرآن به منظور شناخت علل اصلی سقوط جامعه اسلامی و دریافت آموزههای راهبردی ق
این اثر دربردارنده فصلهای پنجم، ششم و هفتم از بخش دوم مجموعه مکاتب تفسیری است که به مباحث ذیل میپردازد: فصل پنجم.
این اثر که جلد دوم از مجموعه سه جلدی مکاتب تفسیری است فصلهای دوم، سوم و چهارم بخش دوم کتاب را در بردارد و به مباحث ذیل میپردازد.
طرح مکاتب تفسیری در سه جلد، عهدهدار نقد مکاتب تفسیری و کتابهای تفسیر است. مطالب این مجموعه سه جلدی در یک مقدمه و دو بخش ارائه میشود. جلد اول کتاب شامل مقدمه، بخش اول و فصل اول بخش دوم است.
حق تفسیر قرآن، مؤلفه تمایز بخش تفسیر امامیه، باورمندی امامیه به تحریف قرآن، تطورات و چرخش هرمنوتیکی تفسیر امامیه، فقدان انسجام در تفسیر امامان شیعه از چالشهای مهم کلامی تفسیر امامیه است که در آثا
مفسران فریقین به خصوص مفسران امامیه از عصر رسالت تا کنون برای فهم معانی و مقاصد آیات قرآن کوشش نموده و هر یک با توجه به مکتب تفسیری خویش، روش و گرایش خاصی را در تفسیر قرآن انتخاب نموده اند.