اخلاق اقصادی از دیدگاه قرآن و حدیث

بررسی فراگیر و جامع آموزه های دینی وتوجه به مفاهیم اقتصادی با مراجعه به منابع فراوان ومعتبر و ارایۀ کارکردهای اقتصادی آموزه های اخلاقی و توجه به سیر منطقی مباحث از ویژگی های این نوشتار به شمار می آید

سیر فرهنگ سازی پوشش اسلامی

پوشش اسلامی سکس از موضوعات مهم اجتماعی تاریخ معاصر ایران بوده و قلم های زیادی را به خود مشغول ساخته است. کتاب حاضر نیز در این باره سخن میگوید؛ با این تفاوت که برای اولین بار کوشیده است بر اساس سبک تفسیر موضوعی تنزیلی، روش قرآن را در نهادینه سازی فرهنگ پوشش در جامعه، ارائه نماید.

ارزش های اجتماعی از منظر قرآن کریم/ سیدحسین شرف‌الدین

این کتاب بخشی از یک تحقیق گسترده در حوزه اندیشه‌های اجتماعی قرآن کریم است که به صورتی مجزا، تدوین و تألیف یافته است.ارزش‌ها همان‌گونه که در مباحث مطرح شده در بخش نخست به تفضیل بیان شده مهم‌ترین، کانونی‌ترین و زنده‌ترین بخش یک فرهنگ محسوب می‌شوند و از این رو، شناخت یک فرهنگ بدون شناخت تحلیل نظام ارزشی و عناصر و اجزای آن، ارتباطات متنوع میان عناصر این نظام، پیوستگی این نظام با نظام باورها، هنجارها، شخصیت و رفتارها غیرممکن خواهد بود.بررسی اجمالی معارف اسلامی نیز نمایانگر جایگاه برتر و موقعیت محوری (ارزش‌ها) در فرهنگ دینی است.

حقوق کیفری در قرآن: بررسی و نقد شبهات/ سعید داودی

قرآن کریم تنها یک کتاب اخلاقی نیست، بلکه یک کتاب کامل زندگی است که در پی تصحیح عقائد مردم، تهذیب اخلاق آنان و در بردارنده احکام و قانون است. واجبات و الزامات یک مسلمان و محرمات و منهیات آن را بیان کرده، موضوعاتی را جرم‌انگاری کرده و مجازات‌هایی را نیز برای آن بیان داشته است. از گذشته، قوانین قرآن به ویژه در بخش کیفری مورد پرسش و شبهه قرار داشته و در عصر حاضر نیز، به سبب تحولات صنعتی، پیشرفت‌های مادی و تغییرات گسترده در علوم انسانی در دنیا از یک سو، و گستردگی ارتباطات و سرعت انتقال اطلاعات از سوی دیگر، حقوق کیفری قرآن بیش از گذشته مورد پرسش و شبهه قرار گرفته است.

مکتب تأویلی و گفتمان وحی: واکاوی آرای قرآن شناختی نصر /میثم توکلی بیناحامد ابوزید

مسأله‌ی اصلی در این کتاب موشکافی و تدقیق دیدگاه نصر حامد ابو زید ـ اندیشمند فقید مصری ـ درباره وحی است. وی که در خلال مرحله‌ی تحقیقات و در ابتدای نگارش همین کتاب از دنیا رفت و در زمان حیاتش از یک مقاله‌ی ارسالی خود او بهره بردیم، متفکری جنجال‌آفرین و مشهور بود که بر اثر رد درخواست ارتقای دانشگاهی‌اش و نیز صدور حکم ارتداد، در کانون توجه عربی قرار گرفت. وی به موضوع تأویل علاقه‌ای وافر داشت و آن را راه نجات فرهنگ عربی می‌دید. تمرکز او بر مباحث وحی هم به دنبال نیّات تأویلی او است و ارزش اولیه ندارد. وی معتقد بود نباید چنین باشد که وحی بر تمام جوانب زندگی عربی و یا اسلامی سیطره یابد.

مشروعیت حکومت در قرآن

اثر حاضر پژوهشی است در جهت بسط ادبیات توصیفی و تبیینی تفسیر سیاسی قرآن با گرایش تفسیر موضوعی، تا راه برای پژوهش‌های تحلیلی تر در این وادی تسهیل شود. این پژوهش تلاش دارد مسأله مشروعیت را – که یکی از مسائل مهم در ساحت سیاست و حکومت است – در قران کریم با تأکید بر تفاسیر معاصر شیعه و از دیدگاه مفسران معاصر و به صورت موضوعی و بر اساس نظریه استخدام از علامه سید محمد حسین طباطبایی بررسی و تحلیل نماید. همچنین با بررسی تطبیقی میان این تفاسیر و مفسران شباهت‌ها و تفاوت‌های آنان را دریابد.

اشتراک در RSS - 1396
1396 | سامانه بازنمای دستاوردهای قرآنی

خطا

وب سایت با یک خطای غیر منتظره مواجه شد. لطفا بعدا دوباره تلاش کنید.