النصوص القرانیه المعاصره

زبان عربی به‌عنوان زبان قرآن از جمله زبان‌های غنی، پرجاذبه و دارای ویژگی‌های بی‌نظیری است که فراگیری و آموزش آن را ضرورت دو چندان می‌بخشد. در فراگیری جامع و کامل هر زبانی، چهار عنصر نقش اساسی دارد، اول: خواندن متونی از آن زبان و تلاش در فهم آنها؛ دوم: نوشتن به آن زبان؛ سوم: دریافت شنیداری از آن زبان و چهارم: سخن گفتن به آن زبان. این اثر، گزیده‌ای از متون معاصر عربی است که برای تقویت رکن اول و با هدف کمک به فهم بهتر، آشنایی با اصطلاحات جدید و شیوه نگارش پژوهش‌های معاصر عربی در حوزه تفسیر و علوم قرآنی سامان یافته است. بدیهی است تقویت همزمان سه عنصر دیگر، در تحکیم رکن اول تأثیر مستقیم دارد.

جریان‌شناسی تفسیر سلفی

سلفیه یکی از جریان­های اثر گذار در جوامع اسلامی است که در درون خود گرایش‌های گوناگونی را در بر می گیرد. در این میان سلفیه وهابی که زاییده افکار ابن تیمیه است، بیش از سایرگرایش­ها، مورد توجه و کنکاش بوده است. جریان سلفیه با شعار پیروی از سلف، همواره اقدامات ناسنجیده خود را به قرآن و سنت مستند دانسته و با تکیه نصّ محوری افراطی و ظاهرگرایی و رد هرگونه تفسیر و تأویل ضابطه­مند، عقلانی و عمیق از کتاب و سنت، تفاسیر سطحی و سست از قرآن به دست داده است.

اصول و مقدمات تفسیر

اصول و مقدمات تفسیر، یکی از دانش‌های بنیادین و ضروری تفسیر قرآن است که فهم و تفسیر صحیح قرآن برآن استوار است. بر این اساس، سعی شده مهم‌ترین اصول مقدماتی تفسیر، بر پایه دیدگاه‌های مشهور و با رویکرد آموزشی تبیین شود، تا خواننده ضمن آشنایی با مقدمات مورد نیاز تفسیر، از مبانی نظری تفسیر و قواعد کاربردی تفسیر قرآن بهره لازم را بدست آورد و در فهم آیات قرآن، از دچار شدن به پاره‌ای لغزش‌ها در امان باشد. کتاب حاضر بر اساس سرفصل مصوب اصول و مقدمات تفسیر، در پانزده درس و در قالب سه بخش؛ مبانی و قواعد تفسیر کوشیده است به این مهم نائل آید.

اشتراک در RSS - علی فتحی